OVER ONS

Kattencafé Skatjes: een plek voor iedereen

Kattencafé Skatjes gaat een plek worden waar je je meteen thuis voelt. Een plek voor alle kattenliefhebbers, jong en oud. Het wordt ingericht in een huiselijke sfeer. Er komen gezellige zitjes waar je kunt genieten van goede koffie, thee of vruchtensapjes met versgebakken taart of koekjes. Ook voor een heerlijke lunch of high tea kun je bij Skatjes terecht. En dit allemaal in gezelschap van de leukste katten!

Dierenwelzijn bij Kattencafé Skatjes

Er zitten veel katten in asiels en andere opvangcentra. Deze katten verdienen ook een fijn thuis. Wij willen een aantal katten in het toekomstige kattencafé een permanente woonplek geven. Daar zullen ze veel aandacht krijgen en kunnen we goed voor ze zorgen. De katten worden met zorg geselecteerd. Het kattencafé wordt voor de katten zo ingericht dat ze niets tekortkomen.

 

Er komen speel, slaap en klimplekjes en ook een cats-only ruimte waar ze zich terug kunnen trekken als ze daar behoefte aan hebben. Het welzijn van de katten staat altijd centraal. Een kattencafé is niet zomaar een café en daarom zullen er huisregels komen, zodat het welzijn van de katten continue gewaarborgd blijft.

Veelzijdige activiteiten

Er zullen diverse leuke activiteiten georganiseerd worden; bijvoorbeeld filmavonden en creatieve workshops. Zo kun je straks, samen met andere kattenliefhebbers, een mandje breien of haken voor je kat. Ook komt er een winkel gedeelte met leuke zelfontworpen spulletjes voor jou en je kat!

 

​Momenteel zijn wij op zoek naar een geschikt pand in de binnenstad van Zwolle. Dit pand zal verbouwd moeten worden. De keuken moet bijvoorbeeld afgesloten worden zodat daar geen katten kunnen komen. Zo kan aan de eisen worden voldaan van de Voedsel- en Warenautoriteit. De ruimte waar de kattenbakken staan wordt afgezogen met een speciaal ventilatiesysteem, zodat er geen kattenluchtjes te ruiken zijn.

 

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Volg dan de facebookpagina en onze instagram en houd deze website in de gaten. Je kunt je ook inschrijven voor onze nieuwsbrief, onderaan de pagina. Heb je goede ideeën? Weet je een leuk pand voor ons? Wil je graag helpen met klussen? Of heb je een vraag of opmerking? Stuur dan een mailtje.