top of page

HUISREGELS

Skatjes & Kids 

 

Skatjes is alleen toegankelijk voor kinderen van 4 jaar en ouder. 

 

Bij Kattencafé Skatjes kunnen gasten gezellig kletsen, iets drinken, high tea’en en bovenal tot rust komen. Ons kattencafé is als een huiskamer; er hangt een gezellige en relaxte sfeer. Sommige gasten vinden het leuk om met kinderen langs te komen bij Kattencafé Skatjes. Dat vinden wij hartstikke gezellig, maar voor onze katten kan het soms nogal stressvol zijn. Om die reden hanteren wij het volgende beleid: 

Verwachtingen 

Wist je dat een kat gemiddeld 18 uur per dag slaapt? Het kan dus voorkomen dat de poezen en katers tijdens jouw bezoek liggen te slapen en dat er weinig interactie is met de dieren. Wanneer de katten slapen mag je ze niet wakker maken of oppakken. Wanneer de katten wakker zijn, mag er rustig met ze gespeeld worden, maar alleen als de katten aangeven dat ze dat willen. Leg dit aan je kindje uit, zodat de verwachtingen eventueel kunnen worden bijgesteld. 

Begeleiding 

Jonge kinderen hebben vaak veel energie en zijn hoorbaar enthousiast. Het is leuk om te zien dat de kinderen zoveel plezier hebben, maar voor de katten kunnen deze onverwachte acties en geluiden nogal wat stress opleveren. Hierdoor kunnen de dieren zich terugtrekken, weg van het café en de gasten. Om dit te voorkomen willen we je vragen om je kind(eren) goed te begeleiden tijdens een bezoek aan Kattencafé Skatjes. Neem samen rustig plaats aan de tafel en neem de huisregels nog eens door. Laat je kindje zien hoe zij de poezen het beste kan benaderen en aaien, of doe dit samen. Op deze manier kunnen jij, je kindje, de andere gasten en bovenal de katten optimaal genieten van het bezoek aan Kattencafé Skatjes. 

Geschikte leeftijden 

Kattencafé Skatjes is alleen toegankelijk voor kinderen van 4 jaar en ouder. Kinderen onder deze leeftijd zijn helaas niet voldoende in staat om onze huisregels te begrijpen en na te leven. 

Wil je ons café bezoeken met kinderen tussen de 4 en 12 jaar, reserveer dan telefonisch de kindertafel via 038 33 73716. We laten maximaal vier kinderen tussen de 4 en 12 tegelijkertijd in het kattencafé toe, om de rust van de katten te waarborgen. Kinderen tussen de 4 en 8 jaar oud dienen te allen tijde begeleid te worden. 

Contact_edited.jpg

Huisregels

1. Katten niet

    optillen/tegenhouden

2. Slapende katten niet

    wakker maken

3. Katten niet voeren

4. Katten niet storen tijdens

    het eten

5. Stel jezelf voor aan de kat

    door deze aan je hand te

    laten ruiken

6. Niet te hard praten

7. Rustig blijven; katten houden

    van een ontspannen sfeer

8. Alleen met de kat spelen

    wanneer deze interesse toont

bottom of page